Du får flere valg i høst

BERGEN (tv2.no): Med 102 dager igjen er det klart at Oslofolk kan velge mellom 18 partier, mens folk på Nord-Vestlandet må nøye seg med 13. 

FLERE VALG: Du får flere lister å velge mellom ved høstens stortingsvalg. (Foto: NTB Scanpix).

Fristen for å godkjennelistene foran høstens stortingsvalg går ut i månedskiftet og alle de 19 fylkesvalgstyrene har nå hatt møter der i alt 290 lister er godkjent foran høstens valg. Dermed er det 33 flere lister ved høstens stortingsvalg enn det var i 2009 og fire flere enn i 2005.

Foruten stortingspartiene Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti og  Venstre, stiller også Rødt, Miljøpartiet De Grønne, Demokratene, De Kristne, Piratpartiet og Kystpartiet til valg i alle landets 19 fylker. Dermed får Norge 13 landsdekkende partier.

Sjekk hvilke partier som ønsker å stille til valg i ditt fylke:

Østfold (15 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, De Kristne og Kystpartiet.

Akershus (17 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Det Liberale Folkeparti, De Kristne, Kystpartiet og Samfunnspartiet.

Oslo (18 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Det Liberale Folkeparti, De Kristne, Kystpartiet, Norges kommunistiske parti og Samfunnspartiet.

Hedmark (14 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, De Kristne og Kystpartiet.

Oppland (15 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Det Liberale Folkeparti, De Kristne og Kystpartiet.

Buskerud (15 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, Piratpartiet, De Kristne, Kystpartiet og Samfunnspartiet.

Vestfold (15 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Kristent Samlingsparti, Kystpartiet og De Kristne.

Telemark (14 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, Piratpartiet, Kystpartiet og De Kristne.

Aust-Agder (14 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, De Kristne og Kystpartiet.

Vest-Agder (16 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Det Liberale Folkeparti, De Kristne, Norges Kommunistiske Parti og Kystpartiet.

Rogaland (17 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Det Liberale Folkeparti, De Kristne, Kystpartiet og Norges Kommunistiske Parti.

Hordaland (16 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, De Kristne, Kystpartiet, Norges Kommunistiske Parti og partiet «Folkemakten».

Sogn og Fjordane (13 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, De Kristne og Kystpartiet.

Møre og Romsdal (13 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, De Kristne og Kystpartiet.

Sør-Trøndelag (17 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, Piratpartiet, Pensjonistpartiet, Det Liberale Folkeparti, De Kristne, Kystpartiet og Norges Kommunistiske Parti.

Nord-Trøndelag (14 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpartiet, De Kristne, Kristent Samlingsparti og Kystpartiet.

Nordland (17 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Pensjonistpartiet, De Kristne, Piratpartiet, Kystpartiet, Samfunnspartiet og «Folkeliste mot oljeboring utenfor Lofoten, Vesterålen og Senja» og Norges Kommunistiske Parti.

Troms (15 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Piratpariet, De Kristne, Kristent Samlingsparti, Kystpartiet og Norges Kommunistiske Parti.

Finnmark (15 lister): Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig Folkeparti, Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Venstre, Rødt, De Grønne, Demokratene, Kristent Samlingsparti, De Kristne, Piratpartiet, Kystpartiet og listen «Sykehus til Alta».

Oversikten baserer seg på opplysninger jeg har fått fra landets fylkeskommuner.