Svak opptur for Ap

Arbeiderpartiet vokser sakte og har så langt i mai økt snittet med 0,7 prosentpoeng.

VINNER: Jens Stoltenberg og Arbeiderpartiet øker mest så langt i mai. (Foto: NTB scanpix).

Mens Arbeiderpartiet ved inngangen til mai hadde et snitt på 28,1 prosent, har pilene pekt svakt oppover til 28,8 prosent i pinsehelgen. På samme tid har Høyre tapt 1,1 prosentpoeng g ått fra 32,3 til 31,3 prosent, mens Fremskrittspartiet har tapt 0,6 prosentpoeng til 16,0.

SV ligger på stedet hvil med 4,7, mens Senterpartiet har tapt 0,1 til 4,7. De rødgrønne har dermed styrket seg med 0,6 prosentpoeng så langt i mai og oppnår nå 38,2 prosent på gjennomsnittet av målingene.

Et helblått alternativ har svekket seg med 1,7 prosentpoeng, mens  KrF har styrket seg med 0,2 til 5,3 prosent og Venstre har styrket seg 0,3 til 4,8 prosent. Samlet har dermed de borgerlige tapt 1,2 prosentpoeng så langt i mai.

Mens de helblå svekker stillingen, vister TV 2s mandatberegning på maimålingen til Respons Analyse viser at et alternativ med Høyre KrF og Venstre nå står like sterkt som Høyre og Frp.

Det er verdt  merke seg at De Grønne vokser på flere målinger og nå kan notere seg for 1,4, en økning på 0,3 prosentpoeng så langt i mai. Det er det høyeste snittet som er registrert for De Grønne siden flere byråer startet å oppgi tall for partiets oppslutning.