Disse er inne på Stortinget

Høyre mister ni mandater siden februar, mens Frp kaprer åtte nye.

TNS Gallups partibarometer for TV 2 i februar viser klar fremgang for Fremskrittspartiet, mens Høyre går like mye tilbake. Delvis er det tidligere Frp-velgere som i større gard slutter opp om partiet, samtidig som Frp mister færre tidligere velgere til Høyre. Men denne gang er det også en del tidligere Høyre-velgere som sier de vil stemme Frp.

Bakgrunnstallene viser at 78 prosent av Frp-velgerne fra 2009 sier de vil stemme på partiet i dag. Det er en av de høyeste lojalitetsprosentene vi har sett for Frp etter stortingsvalget i 2009. Samtidig forsvinner færre tidligere Frp-velgere til Høyre, som mobiliserer færre av sine egne velgere enn de gjorde i februar, da TNS Gallup målte dem rekordhøyt til 36,1.

Arbeiderpartiet får bare et lite løft av Høyres nedtur med 1,6 prosentpoeng til 27,7 prosent. Bakgrunnstallene vise en lojalitet på 63 prosent, mens mange tidligere AP-velgere  sitter på gjerdet.

Du finner alle tallene i partibarometeret

Høyre er fortsatt klart størst blant menn, etterfulgt av Frp, mens Arbeiderpartiet bare er tredje størst. Blant kvinnene har Arbeiderpartiet overtatt som største parti. Høyre er størst blant de unge, men har ikke lenger like godt grep om de eldste velgerne, hvor Arbeiderpartiet har overtatt ledertøya. Nord for Dovre har Arbeiderpartiet igjen blitt størst, mens Høyre er større i de andre landsdelene.

Ingen av de små partiene på Stortinget har grunn til å juble med Senterpartiet på 5,4, Venstre på 4,8, KrF på 4,6 og SV på 4,6, er de alle farlig nær sperregrensen. Mest alvorlig er igjen situasjonen for SV som bare mobiliserer 44 prosent av sine velgere fra 2009, mens tidligere SV-velgere forsvinner til alle de andre partiene.

Et stortingsvalg i dag ville gitt følgende mandatfordeling på Stortinget:

INNE PÅ TINGET: Disse ville kommet inn på Stortinget, dersom TNS Gallups marsmåling for TV 2 var valgresultat. Mandatfordelingen er beregnet med TV 2s egen modell.

INNE PÅ TINGET: Disse ville kommet inn på Stortinget, dersom TNS Gallups marsmåling for TV 2 var valgresultat. Mandatfordelingen er beregnet med TV 2s egen modell.

INNE PÅ TINGET: Disse ville kommet inn på Stortinget, dersom TNS Gallups marsmåling for TV 2 var valgresultat. Mandatfordelingen er beregnet med TV 2s egen modell.