Ferdig nominert før jul

De siste nominasjonene før jul er unnagjort, og den løpende mandatberegningen basert på gjennomsnittet viser små endringer.

PÅ TOPP: Martin Kolberg (Ap) og Anders Anundsen (Frp) ble i helgen nominert på topp for sine partier i Buskerud og Vestfold. (Foto: NTB scanpix).

Selv om Høyre har falt fra de historiske målingene i høst, ligger partiet fortsatt på 31,3 prosent på gjennomsnittet av målingene, mens Arbeiderpartiet har 29,2 prosent. Nivåene for Fremskrittspartiet har variert, men etter å ha gått frem på Respons/Aftenposten snittet nå 16,6 prosent.

Dersom det var valg i dag og gjennomsnittet av målingene slår til, får Høyre og Frp flertall med 86 mandater. Et alternativ med Høyre, KrF og Venstre 72 mandater, de rødgrønne partiene 66 mandater. Rødt ville kapret mandat i Oslo med knapp margin, mens De Grønne fortsatt mangler noen stemmer i hovedstaden.

Det er ellers verdt å merke seg at kurven for KrF er stigende, og partiet har igjen inntatt posisjonen som fjerde størst på snittet. På Respons/Aftenposten/BT i desember får KrF sin høyeste oppslutning siden 13. august 2009.

I helgen har tre partier avholdt sine nominasjoner, som er de siste før jul. I Aust-Agder Frp måtte stortingsrepresentant Ingebjørg Godskesen kjempe for å beholde førsteplassen, en kamp hun vant med 33 mot 16 stemmer som ble avgitt for motkandidaten Lene Langemyr.

I Buskerud Arbeiderparti var Martin Kolberg suveren på topp, foran Lise Christoffersen, Torgeir Micaelsen, Laila Gustavsen og Niclas Tokerud (AUF).  Like suveren var Anders Anundsen i Vestfold Frp, der han etterfølges av Morten Stordalen og Tom Holthe.

Det er lek med tall å lage nasjonale mandatprognoser basert på nasjonale tall, men de viser små endringer og mange av mandatene virker relativt sikre, gitt at resultatet blir i nærheten av dagens målinger. Så her følger en fordeling basert på snittet 15. desember.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON: En nasjonal simulering av mandatfordelingen, med navn der partiene har nominert, basert på snittet av målingene i TV 2s partibarometer 15. desember.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON: En nasjonal simulering av mandatfordelingen, med navn der partiene har nominert, basert på snittet av målingene i TV 2s partibarometer 15. desember.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON: En nasjonal simulering av mandatfordelingen, med navn der partiene har nominert, basert på snittet av målingene i TV 2s partibarometer 15. desember.