Tøffe kamper for stortingsplass

Ulf Leirstein og Erlend Wiborg gikk seirende ut av den tøffe nominasjonskampen i Østfold Frp.

Mens stortingsrepresentant Leirstein og varamann Wiborg kunne smile bredt under nominasjonsmøtet lørdag, var stortingsrepresentant Jon Jæger Gåsvatn den store taperen. Nominasjonsprosessen har vært knalltøff, med beskyldninger om bestikkelser av lederen i nominasjonskomiteen. Leirstein vant slaget om listetoppen med 43 mot 24 stemmer.

I Nord-Trøndelag Arbeiderparti var det mye uenighet i forkant av nominasjonen. Fellesforbundet krevde at stortingsrepresentant Gerd Janne Kristoffersen sulle byttes ut etter striden om vikarbyrådirektivet.  Kristoffersen trakk seg, og Ingvild Kjerkol ble ny listetopp foran Arild Stokkan Grande og Jorid Normeland.

Også i Møre og Romsdal KrF ble det kamp om listetoppen. Sittende stortingsrepresentant Rigmor Andersen Eide ble utfordret av Camilla Hermansen, men gikk seirende ut av kampen med 55 mot 7 stemmer. Vararepresentant Steinar Reiten fikk andreplassen.

I Sør-Trøndelag Arbeiderparti er Trond Giske ubestridt på topp, foran stortingsrepresentanten Eva Kristin Hansen og Jordodd Asphjell. Karianne Tung fikk fjerdeplassen, mens Audun Otterstad ble nominert på femteplass. Arbeiderpartiet har i dag fire mandater fra Sør-Trøndelag, noe også gjennomsnittet av målingene typer på at de ligger an til å få.

I Hedmark Arbeiderparti ble tidligere justisminister Knut Storberget renominert på topp, foran de to stortingsrepresentantene Anette Trettebergstuen og Tone Merete Sønsterud, med AUFs Lasse Juliussen fjerdeplass. Arbeiderpartiet i Hedmark har i dag fire mandater, men gjennomsnittet av målingene tyder på at de i øyeblikket ligger an til tre på Stortinget.

I Aust-Agder Arbeiderparti var det ønske fra enkelte lokallag om å bytte ut sittende stortingsrepresentant Freddy de Ruiter.  Tellef Inge Mørland som er Aps gruppeleder i Aust-Agder fylkesting ville ikke ta opp kampen, og står på tredjeplass bak de Ruiter og Line Vennesland.

Også i Vestfold Venstre var det amp om førsteplassen på lista. Eddy Robertsen trakk det lengste strået med 31 stemmer, mens 11 av delagetene stemte for andrekandidater. Helene Eriksen og Kari Synnøve Frøyd står på de neste plassene.

I Troms Arbeiderparti er nominasjonsmøtet utsatt. Her følger en oppdatert oversikt over hvem som ligger an til stortingsplass ut fra gjennomsnittet på målingene.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON. Antall fargelagte ruter viser hvilket parti som på grunnlag av nasjonal snittmåling 20. november ville kapret mandater i de ulike fylkene. Utjevningsmandater står nederst i hver kolonne og er markert med stjerne. Der nominasjonsmøtene er avholdt har jeg valgt å legge inn navn på kandidatene.

KLIKK PÅ BILDET FOR STØRRE VERSJON. Antall fargelagte ruter viser hvilket parti som på grunnlag av nasjonal snittmåling 20. november ville kapret mandater i de ulike fylkene. Utjevningsmandater står nederst i hver kolonne og er markert med stjerne. Der nominasjonsmøtene er avholdt har jeg valgt å legge inn navn på kandidatene.