Senterpartiet på Hell

Senterpartiet drømmer om mer makt i kommunene. I helgen er partiet samlet til landsmøte på Hell i Nord-Trøndelag etter et år preget av skandaler.

I landsmøtekommunen Stjørdal snakker de ikke om rødgrønt samarbeid, her styrer Senterpartiet sammen med de borgerlige partiene. Sp-ordfører Johan Arnt Elverum lever godt med å styre sammen med Høyre, KrF, Venstre og Fremskrittspartiet.

“Eg synest Jens og Kristin er framifrå kolleger og vener. Likevel vil eg nok definera forholdet vårt som meir eit fornuftsekteskap enn eit kjærleiksforhold”, sa Navarsete da hun åpnet partiets landsmøte fredag formiddag.

Navarsete har lagt bak seg et turbulent år. Hun sammenligner livet i politikken med en skitur på fjellet der sporene lett kan blåse igjen, og håper både ulovlig partistøtte, armbånd og logotrøbbel er et tilbakelagt stadium.

Men Senterpartiet vil ikke binde seg til rødgrønt samarbeid i kommunene foran valget. Partiets mål har vært og vil fortsatt være makt. Dagens 89 ordførere skal bli over 100, dersom partileder Liv Signe Navarsete får sine drømmer oppfylt.

Sp-lederen kunne nok ønsket seg et bedre utgangspunkt. I snitt ligger partiet på 4,9 prosent på stortingsmålingene, mens det siste kommunevalgbarometeret TNS Gallup har laget for TV 2 liger partiet bedre an med 7,6 prosent.

Med blikket stivt festet på 12. september vet Navarsete at det er valgresultatet på åtte blank fra 2007 hun og partiets ordførere vil bli målt mot. Tror du Navarsete får sin drøm om mer makt innfridd eller vil Senterpartiet bli en av taperne ved valget?