Ikke plass til Inger Lise Hansen

Valgkomiteen til Kristelig Folkeparti vraker Inger Lise Hansen som nestleder.

Inger Lise Hansen. Foto: TV 2

Det er snart fire år siden Inger Lise Hansen feide inn som et friskt pust i Kristelig Folkepartis ledelse. Under landsmøtet i Molde i 2007 vant hun kampvoteringen med klar margin over de to valgkomiteens kandidater, Odd Anders With og Ellen Solheim.

Den da 25 år gamle Inger Lise Hansen tok over nestledervervet etter Knut Arild Hareide, som tok en timeout fra toppolitikk før han til våren kommer tilbake som partileder. Hun var den gang en av de yngste som har sittet i toppledelsen til et parti.

Som nyvalgt åpnet hun i et intervju med TV 2 for regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet, og ville prioritere satsting på barnehager foran kontantstøtte. I de snart fire årene som har gått har Hansen kommet med flere kontroversielle utspill.

For et år siden tok hun til orde for å endre partiets Israel-politikk og tillate borgerlige homofile ekteskap. Hun ville også ha vinmonopol i alle kommuner og var den første i partiledelsen som tok til orde for å endre kravet om at alle som skal ha tillitsverv i partiet må være bekjennende kristne. Det siste forslaget blir nå vedtatt.

Innad i KrF har Inger Lise Hansen vært omstridt. Selv har hun hevdet at det har vært nødvendig å tenke nytt for å skaffe partiet flere velgere.

Stortingsvalget for halvannet år siden var Kristelig Folkepartis dårligste noen sinne. I snitt ligger partiet nå omtrent på samme nivå på målingene. Partiet har allerede utpekt Knut Arild Hareide til ny partileder etter Dagfinn Høybråten.

Et klart flertall av fylkeslagene i KrF har sagt nei til å gi Inger Lise Hansen ny tillitt som nestleder, mens hun selv for få dager siden varslet at hun hadde lyst. Nå vender også valgkomiteen tommelen ned foran landsmøtet i april.

Inger Lise Hansen sier hun ikke er interessert i å kjempe videre for å fortsette.

Tror du det er lurt av Kristelig Folkeparti å kvitte seg med Inger Lise Hansen, eller burde partiet ha gitt henne muligheten i tospann med Knut Arild Hareide?