Sykehus til besvær

Mens statsministeren tror folk vil til det beste og ikke nødvendigvis det nærmeste sykehuset, straffer velgerne Arbeiderpartiet etter sykehusbråket.

På en lokal robopoll som Infact har laget for Romsdals Budstikke får Arbeiderpartiet rekordlave 5,8 prosent i Molde. Ved stortingsvalget stemte hver tredje moldenser (33,3 prosent) på Arbeiderpartiet, mot 21,4 ved kommunevalget 2007.

Målingen viser at Høyre som ble størst ved forrige kommunevalg i Molde med 27,2 prosent fosser frem til rekordhøye 49,7 prosent. Nesten halvparten av de spurte i robopollen sier at sykehussaken gjør det svært sannsynlig at de stemmer på et annet parti ved lokalvalget til høsten enn de gjorde forrige gang de gikk til valgurnene.

Moldenserne hadde gledet seg til nytt sykehus og føler seg tydelig snytt av regjeringen. Selv lokallagslederen i Ap mener helseministeren må byttes ut.

Selv om det har vært stille fakkelmarkeringer i nabofylket raser sykehusstriden også videre i nabofylket Sogn og Fjordane. En av fylekspolitikerne til Senterpartiet har skrevet egen sang til regjeringen for å sette ord på det mange i distriktet føler.

Et samlet kommunestyre på Nordfjordeid krever også at regjeringen stopper det de kaller en sniknedlegging av sykehuset. Det er opprør på Nord-Vestlandet.

Selv om det er flere saker enn sykehus som har preget nyhetsbildet i året som har gått er det nok en av flere årsaker til at Arbeiderpartiet sliter med oppslutningen. Før jul for et år siden hadde de 31,6 på snittet av de nasjonale målingene, mens de nå samler til 26,8 prosent på det løpende gjennomsnittet i partibarometeret.

Hvordan mener du regjeringen bør løse de betente sykehussakene?