Velgerne fristes av Høyre

Stadig flere av de andre partienes velgere blir fristet til å stemme på Høyre.

1284

Erna Solberg hevder hun er ydmyk over den store støtten Høyre har blant velgerne på målingene for tiden. Gjennomsnittsbarometeret viser at Høyre er så godt som jevnstore med Arbeiderpartiet. Men det er enda flere som vurderer å stemme på partiet enn de som i følge målingene sier at de vil gjøre det.

En måling TNS Gallup har laget for TV 2 viser at ingen andre partier er like attraktive for velgere som ikke stemmer på partiet i dag. Dermed har Høyre fortsatt potensiale for vekst, selv om det skal en del til å flytte store velgermasser.

Potensialet er mindre for Arbeiderpartiet og Frp som er andrevalget til henholdsvis 16,9 og 15,9 prosent av de spurte som har et andrevalg. SV er andrevalget til 12,2 prosent, Venstre til 10,9 prosent, Senterpartiet til 7,7 prosent og KrF til 5,0 prosent.

Dagsavisens redaktør Arne Strand mener oppturen for høyresiden er en boble som vil sprekke. Hvor lenge tror du den blå oppturen varer?