Blå konkurranse

Høyre har for første gang på lenge passert Frp i størrelse på snittet av målingene.

Sivogerna_749689p

I skyggen av den rødgrønne regjeringen kjemper de to partiene på høyresiden en innbyrdes kamp om hvem som er største opposisjonsparti på målingene.

Høyres medvind fra valget har fortsatt og partiet kan akkurat nå notere seg for et snitt på målingene på 23,7 prosent, mens Fremskrittspartiet har 23,0 prosent. Det er første gang de løpende gjennomsnittsberegningene siden 2005 viser at Høyre er størst.

Flere enkeltmålinger (de fleste kom som TV 2s måling i april) har gitt Frp og Høyre flertall sammen. En måling TNS Gallup laget for TV 2 nylig viser at 48 prosent av de spurte mener de to bør danne regjering som et Helblått alternativ i 2013.

Utad påstår de to partiene at de ikke er så opptatt av konkurranseforholdet, men Høyres fremgang gjør at Frps siste partiavis bruker en hel side på å fortelle at partiet er større enn Høyre på de fleste målingene som har kommet i år.

Marginene er imidlertid små og snittet kan fort vippe tilbake i Frps favør. Hvem tror du vinner kampen om å bli størst på høyresiden ved neste stortingsvalg?