Helblått alternativ i 2013

Velgerne til Høyre og Fremskrittspartiet ønsker en helblå regjering etter neste valg.

1284

Det har bare skjedd en gang etter valget på TNS Gallups målinger for TV 2. I april fikk Høyre og Fremskrittspartiet flertall både på vår måling og gjennomsnittet.

Foran kommunevalget har Erna Solberg som mål å erobre halve kongeriket. På litt lengre sikt satser Høyre på regjeringsmakt. På samme måte som Fremskrittspartiet er de klare til å ta makten fra de rødgrønne ved neste korsvei i 2013.

I helgen har Høyre avholdt sitt landsmøte. Med gode målinger i ryggen struttet Solberg av selvtillit. En analyse av alle målingene TNS Gallup har laget for TV 2 etter valget viser at ingen partier har mer trofaste velgere. Høyre henter også flere velgere fra alle de andre partiene og fremstår derfor som vinnere på vårens meningsmålinger.

Tallene viser at flertallet av Høyrevelgerne bor i by, partiet har styrket seg i alle aldersgrupper og fått høyere oppslutning blant kvinnene siden valget. Mer om Fremskrittspartiets velgere finner du i bloggposten Sivs drøm om makt.

En måling TNS Gallup har laget for TV 2 viser at 48 prosent av de spurte mener Høyre og Frp bør danne regjering sammen etter neste stortingsvalg. Hele ni av ti Frp-velgere og sju av ti Høyrevelgere mener de to partiene bør styre Norge. Hva mener du?