Kvinnene går til Høyre

For et år siden slet hun med velgertekket, nå smiler Erna Solberg fra øre til øre.

1284

Selv om Høyre går litt tilbake på partibarometeret TNS Gallup har laget for TV 2 i mai, er partilederen strålende fornøyd. Erna Solberg slet for et år siden med galluper på 14-tallet, mens flere målingene i dag ligger ti prosentpoeng høyere.

Bakgrunnstallene på målingen viser at 26 prosent av de spurte kvinnene sier de vil stemme Høyre, mens bare 22 prosent av de spurte mennene sier det samme. Partiet har høyere oppslutning blant unge velgere enn de har hatt på lenge.

Ingen andre partier holder like godt på velgerne fra i fjor høst som Høyre. Nær ni av ti velgere holder fast ved partiet, som henter mange nye velgere fra Arbeiderpartiet. Nærmere 60.000 velgere som stemte Ap i fjor høst ville i dag valgt Høyre.

Målingen i mai er den fjerde på rad fra TNS Gallup som viser at Erna Solberg er storesøster på høyresiden, mend betydelig fremgang siden valget, mens Fremskrittspartiet har en oppslutning rundt valgresultatet fra i fjor høst.

Erna Solberg sier hun ikke kan være misfornøyd med at hver fjerde spurte sier de vil stemme på partiet hun leder. Hvor lenge tror du hun kommer til å smile?