Sivs drøm om makt

Siv Jensen drømmer om regjeringsmakt for Fremskrittspartiet ved valget i 2013.

Siv Jensen LandsmøTe

Helgens landsmøtetale etterlot ingen tvil, Siv Jensen satser alt for å få makt og bringe partiet inn i regjeringspossisjon etter neste stortingsvalg.

En analyse av bakgrunnstallene på alle målingene TNS Gallup har laget for TV 2 etter stortingsvalget viser at åtte av ti velgere som stemte på partiet i fjor høst vil gjøre det igjen. Bare Høyre har en høyere andel lojale velgere.

Mens oppslutningen om Frp pleier å være høy i mellomvalgår, viser tallene at det nå er Høyre som virker som en magnet på andre partis velgere. Åtte av ti velgere som har forlatt Frp til fordel for et annet parti har gått til Høyre.

Frp henter flest nye velgere fra de som ikke stemte i fjor høst. Fire av ti nye Frp-velgere var hjemmesittere, mens hver fjerde nye velger kommer fra Arbeiderpartiet. Oppslutningen om Fremskrittspartiet er sterkere i de minst sentrale kommunene enn i byene, og Frp har lavest oppslutning i Siv Jensens hjemfylke Oslo.

Da Jensen ble valgt som leder var ambisjonen å få flere kvinner til å stemme på partiet. Fortsatt er seks av ti Frp-velgere menn.

På landsmøtet handler mye om bompenger, og et mulig rikspolitisk comeback.

Frp-lederen sa i nyhetsfrokost lørdag at hun ikke vil inn i regjering for å få makt eller å kjøre regjeringsbil, men for å få muligheten til å forandre Norge. Tror du hun vil lykkes med å bringe Fremskrittspartiet inn i regjering?

1284