Ekstrem forvandling

I fjor ville ikke Høyrevelgerne ha henne. I dag er Erna Solberg borgerlig favoritt.

1284

Foran landsmøtet i valgåret 2009 mente flere at Erna Solberg hadde mistet grepet om partiet og burde trekke seg som leder. Selv Høyres velgere hadde mistet troen, og to av tre Høyrevelgere ville heller ha Per-Kristian Foss som statsministerkandidat.

I sin landsmøtetale i mai slo Solberg ettertrykkelig fast at hun var Høyres statsministerkandidat. På valgkvelden kåret folket Høyre til valgkampens vinner. Etter valget har Høyres oppslutning bare økt på målingene.

Gjennomsnittet på målingene viser nå at Høyre er jevnstore med Frp,. Målingen TNS Gallup har laget for TV 2 viser at Solberg er velgernes favoritt som borgerlig utfordrer til Jens Stoltenberg, som har falt i popularitet.

Bakgrunnstallene viser at det bare er nord for Dovre at Siv Jensen er mer populær enn Erna Solberg. Erna er blå favoritt blant velgerne over 30 år.

Jens Stoltenberg er fortsatt suveren på toppen av statsministermålingen, men Arbeiderpartiets leder er ikke lenger foretrukket blant et flertall av de spurte som har en oppfatning, slik han var foran stortingsvalget i fjor høst.

Mens de rødgrønne gikk til valg på Jens Stoltenberg, har de borgerlige ikke klart å samle seg. Tror du det vil skje foran Stortingsvalget i 2013?