Kamp om den blå tronen

Høyre og Fremskrittspartiet kniver om å være størst på den blå siden i poltikken.

Erna Solberg ser ut til å ha funnet formen etter valget og tatt opp konkurransen med Siv Jensen om å lede det største partiet på høyresiden. Helgens måling fra Norsk Respons/Aftenposten viser at Solberg nå er i tet.

Siden 2005 har det bare skjedd på noen få enkeltmålinger. De fleste målingene og dermed også gjennomsnittet av målingene viser at Frp stort sett har ledet kampen med klar margin til Høyre, når velgerne blir spurt om stortingsvalg.

Flere av målingene etter valget tyder imidlertid på at Siv Jensen ikke lenger har et stort forsprang, kappløpet er i ferd med å bli langt jevnere.

Bakgrunnstallene på den siste målingen TNS Gallup har laget for TV 2, tyder på at Høyre holder bedre på velgerne fra i høst enn de andre partiene. Mandatberegningene viser at Høyre og Frp samlet er like store som de rødgrønne partiene.

Det er lenge til stortingsvalget i 2013, neste år skal det avholdes lokalvalg. Da pleier mange velgere å stemme annerledes enn ved stortingsvalget. Tror du Høyre vil gjenerobre tronen som største parti på borgerlig side?