Nederlag som smerter

Det gjør åpenbart vondt for SV å ha en opposisjon som er mer klimavennlige.

1284

Nederlaget de to minipartiene i regjeringen ble påført av Arbeiderpartiet gjør åpenbart vondt langt inn i sjela til Sosialistisk Venstreparti. Under helgens landsstyremøte var flere av delegatene ute med kraftige advarsler til regjeringsstorebror.

Mest vondt i SV-sjela innrømmet fylkeslederen i Østfold at han har det. Roy Eilertsen mener partiet bør definere en smertegrense for hva de tåler i regjering. Etter det rødgrønne kaoset viser meningsmålingene tilbakegang for regjeringspartiene.

Både fra talerstolen, men ikke minst under en av røykepausene på SVs landsstyremøte, snakket mange om maktarrogansen til Arbeiderpartiet. Også SV-leder Kristin Halvorsen tok selvkritikk, men hun tviholder på regjeringsmakta.

På vei inn til avstemningen natt til fredag var det flere rødgrønne representanter som sa at de misliker å bli pisket på plass av Jens Stoltenberg. Men den rødgrønne regjeringen har flertall. De har bestemt seg for at enigheten oppnås bak lukkede dører. Dermed reduseres muligheten de fleste av de 86 som utgjør flertallet har til innflytelse.

For fire år siden lovet Jens Stoltenberg at det skulle bli slutt på spill og spetakkel. Synes du de siste ukene tyder på at han har fått rett?