Har du klikket på naboen?

Stortinget er delt i to i synet på skattelister, men svært få av de folkevalgte innrømmer at de klikker for å sjekke hva naboen tjener.

I dag var de folkevalgte samlet til den første spørretimen etter valget. Det første møtet i Stortinget etter ommøbleringen i regjeringen kom samme dag som skattelistene og startet med at Frp-leder Siv Jensen ville forby søkbare skattelister på internett.

Debatten om skattelistene er ikke ny. Partiene på høyresiden mener den er grafsing i folks privatliv og mener det fører til mobbing av barn som har foreldre med lav inntekt. Partiene på venstresiden ønsker ikke noe forbud mot søkbare skattelister.

I en årrekke har mediene laget ulike lister over hva mer eller mindre kjente personer tjener. De søkbare listene får stadig flere funksjoner. I år har flere medier lagt opp til at du kan sjekke inntekten til vennene dine på nettsamfunn som Facebook.

Skattelister gir rekordtrafikk for de fleste nettsidene, men på Stortinget er det få av toppolitikerne som åpent innrømmer at de sjekker hva naboen tjener. Likevel har nok flere representanter brukt ulike skattesøk i løpet av dagen.

Har du likket på naboen og hva mener du om søkbare skattelister på nett?