Nøkkelkort bytter eier

Det heter fortsatt nøkkelbytte, men svært få av de nye statsrådene vil få nøkler når de overtar sine nye departementer etter å ha blitt utnevnt i dag.

Statsminister Jens Stoltenberg er klar med den nye regjeringskabalen. Hanne Bjurstrøm er den nye overraskelsen. Juristen fra Miljøverndepartementet blir ny statsråd i Arbeidsdepartementet, mens Rigmor Aaserud blir fornyingsminister.

Når statsminister Jens Stoltenberg kommer ut med sin nye regjering etter statsråd på Slottet klokken 11 er det med en ganske annerledes bukett statsråder enn den opprinnelige rødgrønne gjengen han startet med for fire år siden.

Dag Terje Andersen og Helga Pedersen har forlatt regjeringen for å gå til Stortinget. I dag forsvinner også Bjarne Håkon Hanssen, Sylvia Brustad og Heidi Grande Røys, mens endringen gir comeback for Sigbjørn Johnsen og Grete Faremo.

Etter statsråd er det nøkklelseremonier i departementene. Nøklene er stort sett erstattet av plastkort som symboliserer skiftet i hvert enkelt departement.

Tror du den ommøblerte Stoltenberg-regjeringen blir en suksess?