Kan Erna slå Siv?

I Høyres hus er det mange som drømmer om å bli størst på ikke-sosialistisk side.

Denne uken kom den første enkeltstående meningsmålingen på mange år som viser at Høyre har større oppslutning enn Fremskrittspartiet. Rett nok er marginene små, men alle målingene etter stortingsvalget har vist at Høyre seiler i medvind.

Oppslutningen på målingen i Dagens Næringsliv er på nivå med drømmen Erna Solberg hadde under partiets landsmøte i mai. Da snakket fortsatt mange i Høyre om at valget kunne gå så dårlig at partiet måtte bytte leder. Nå er det lenge til neste valg.

På samme tid endret Fremskrittspartiet tittelen til Siv Jensen fra formann til leder. Partiet hadde 26,9 prosent på målingene. Så gikk det gradvis nedover. Partiet hadde en fallende gallupkurve da Siv Jensen møtte til utspørring før valget, men gjorde i høst likevel sitt beste stortingsvalg med en oppslutning på 22,9 prosent.

Mens målingene før valget viste at Frp var langt større enn Høyre, ser det ut til å ha jevnet seg ut på flere av de første ettervalgsmålingene. Dersom trenden holder seg kan det få betydning når partilederne på høyresiden skal tenke strategi mot 2013.

Da Stortinget åpnet spådde alle de fire opposisjonspartiene at den rødgrønne regjeringen vil sprekke før neste stortingsvalg. Likevel har de borgerlige blikket festet på 2013, med kommunevalget i 2011 som en viktig rundingsbøye.

Tror du Høyre kan komme tilbake som største ikke-sosialistiske parti i 2013?