Her er vippefylkene

Ikke alle fylker er like spennende, her er fylkene som kan avgjøre stortingsvalget.

TV 2s siste måling før valget viser at opposisjonspartiene ligger an til å vinne mandat i sju fylker, mens de rødgrønne ligger an til å vinne i to.

I Østfold tar Høyres andrekandidat Tage Pettersen et nytt mandat og vipper dermed May Hansen (SV) ut av Stortinget etter åtte år.

I Akershus ligger KrFs Knut Arild Hareide an til å ta revansje i forhold til fire år siden i kampen om utjevningsmandat mot Dagfinn Sundsbø (Sp).

I Hedmark kan Lars Joakim Hanssen kapre Fremskrittspartiets andre mandat. Det kan skje på bekostning av Karin Andersen (SV) som har sittet 12 år på Stortinget.

I Buskerud ligger Høyres andrekandidat Anders B. Werp kapre et nytt mandat. Det skjer i så fall på bekostning av Per Olaf Lundteigen (Sp).

I Vestfold ser Høyres andrekandidat Anne Gro Olafsen ut til å vippe Arbeiderpartiets tredjekandidat Steinar Gullvåg ut etter fire år.

I Aust-Agder ligger Høyres Svein Harberg an til å kapre et nytt distriktsmandat. Dermed kommer ikke Arbeiderpartiets andrekandidat Line Vennesland inn.

I Vest-Agder ligger Arbeiderpartiets andrekandidat Odd Omland an til å vippe Henning Skumsvoll (Frp) ut av Stortinget etter fire år.

I Møre og Romsdal kan Torgeir Dahl kapre et nytt mandat for Høyre, mens Mette Hanekamhaug kan ligge an til å ta et ekstra mandat for Frp. Det skjer i så fall på bekostning av Bjørn Jacobsen (SV) og Leif Helge Kongshaug (V).

I Nord-Trøndelag ligger Arbeiderpartiets tredjekandidat Susanne Bratli an til et nytt mandat, mens Venstres Andre Skjelstad kan miste mandatet.

Dersom velgerne gjør som den siste målingen ligger det an til et svært knapt borgerlig flertall, men i flere av fylkene er kampen om sistemandatet svært jevn. Hvem tror du kommer til å kunne kalle seg valgvinner mandag kveld?