Innvandringskortet er kastet

Fremskrittspartiet vil gjøre innvandring til en av sine hovedsaker i valgkampen.

Siv Jensen Foto TV 2

Det har gått noen dager siden Frp-formann Siv Jensen advarte mot det hun kalte snikislamisering av Norge. Partiets talsmenn har fulgt opp mener innvandringen vil få vel så store konsekvenser for samfunnet som klimakrisen og finanskrisen.

Debatten har gått høylytt i alle medier, politiske motstandere mener ikke uventet at Frp skyter skivebom med sine nye innvandringsutspill. Fra ytterste venstre har det også kommet krav om felles front for å stoppe Fremskrittspartiet. Selv fotballtrenere har kastet seg inn i den politiske debatten og gått i strupen på Fremskrittspartiet.

Frp har blant annet brukt bydelen Rosengård i Malmö som skremmebilde. Dit skal de nå på studietur, men Jensens beskrivelse av forholdene skaper strid.

Det er ikke første gang Fremskrittspartiet har kastet inn innvandringskortet i en valgkamp. Nå skjer det mens partiet ligger relativt lavt på meningsmålingene. Denne gangen skjedde det også rett etter at regjeringen skapte hijab-storm.

Tror du Frp vil vinne nye velgere ved å gjøre innvandring til en hovedsak?