Nå går de gamle hjem…

Veteranen Inge Lønning ble vraket, Høyre ville satse på yngre krefter foran valget.

Inge Lønning Foto: TV 2

Kampen for tilværelsen på Stortinget endte med et sviende nederlag for 71-åringen som må nøye seg med tre perioder på Stortinget. Lønning tapte kampen både om tredje- og fjerdeplassen på listen foran høstens Stortingsvalg.

Etter forrige valg var han den eldste representanten som tok sete på Løvebakken. Nest eldst på Stortinget etter forrige valg var Per Ove Width (nå 70). Width forsvinner også etter å ha takket nei til gjenvalg for Fremskrittspartiet i Vestfold.

Også representantene Alf Ivar Samuelsen (67), Britt Hildeng (65), Odd Einar Dørum (65), Eirin Faldet (65), Carl I. Hagen (64), Åse Gunhild Woie Duesund (64), Torny Pedersen (63), Ågot Valle (63), Finn Martin Vallersnes (63), Signe Øye (63), Jan Petersen (62), Ola T. Låne (61), Rolf Reikvam (60) og Reidar Sandal (59) forsvinner.

Men noen eldre stiller opp igjen. 69-år gamle Arne L. Haugen (Ap) er vararepresentant fra Sør-Trøndelag, mens Svein Flåten (64) er Høyres listetopp i Vestfold. Likevel ser det ut til å bli merkbart færre eldre-politikere på Løvebakken.

Hva mener du om at det ligger an til å bli få pensjonister på Stortinget?