Hijab til besvær

Spørsmålet om hijab som en del av politiuniformen har skapt politisk storm.

Storberget

Justisminister Knut Storberget er presset i hijab-saken. Foto: TV 2.

I Stortingssalen prøvde Fremskrittspartiet og Høyre i dag å få hijab-striden opp til hastebehandling og dermed full skittentøyvask.

Etter at justisminister Knut Storberget først sa ja, har han fått massiv kritikk, og blitt presset til å gjøre full retrett i den betente politiske striden.

Kritikken har ikke bare kommet fra opposisjonen. Senterpartiets Ola Borten Moe og SVs vararepresentant Morten Drægni som er tillitsvalgt i Politiets Fellesforbund er to av mange rødgrønne som har vært svært kritiske til egen regjering.

Tegneren Herbjørn Skogstad har lansert flere forslag til nye politiuniformer.

– Gir du fanden lillefingeren, så er det like før han tar hele hånden, hele armen, og hele mennesket, sa Carl I Hagen på Nyhetskanalen etter debatten i Stortingssalen. Der avviste et flertall av representantene en hastebehandling av hijab-saken.

Mens flertallet på Stortinget vil behandle hijab-saken slik de pleier å behandle politiske saker, ønsket mindretallet å ta debatten i Stortingssalen mens den fortsatt er aktuell i mediene. Hva mener du om politikernes håndtering av hijab?