Tør de fryse sin egen lønn?

Bør topp-politikerne fryse sine egne lønninger, når de stiller krisekrav til andre?

Mens regjeringen krever lønnsfrys og bonusstopp til banksjefene som vil ta del i krisepakken, vil ikke Jens Stoltenberg diskutere sin egen lønn. Når han blir spurt om han tjener for mye viser han til at det er en egen kommisjon som fastsetter lønna.

Kravene i den norske krisepakken til bankene er omtrent på linje med kravene de fleste andre land har stilt, blant annet i Sverige. Der la finansmarkedsminister Mats Odell i dag frem detaljene i den svenske bankpakken.

Også i Sverige er det en egen kommisjon som fastsetter politikerlønningene. Men på direkte spørsmål fra Politikerbloggen svarte den svenske ministeren i dag at det hadde vært rimelig å fryse også ministerlønningene mens finanskrisen raser.

Det er ikke lenge siden Eivind Reiten fikk en gullkantet fallskjerm, men i dag mener selv Hydro-sjefen at lønnsfrysen bør overføres fra bankene til næringslivet.

I Norsk politikk har SV tatt til orde for å begrense eller fryse politikernes lønnsøkning, men så langt har de fått lunken mottagelse hos de andre partiene.

Tror du norske eller svenske politikere vil fryse sin egen lønn under finanskrisen?