Svik og partipisk

Beskyldningene hagler etter en avstemning i Stortingssalen sent torsdag kveld.

Rygge

Det rødgrønne flertallet sa nei til et forslag fra opposisjonen om å gi Moss lufthavn Rygge lov til å øke antall passasjerer og utvide åpningstiden. To av Arbeiderpartiets representanter fra Østfold stemte mot, selv om de egentlig er for.

Forslaget var et såkalt anmodningsvedtak. Altså ville opposisjonen gjøre et vedtak som ba regjeringen legge forholdene til rette for vekst på Rygge. I siste minutt snudde de to Ap-politikerne fra Østfold. Dermed falt forslaget.

Da Rygge ble åpnet for passasjertrafikk ga samferdselsdepartementet klare begrensninger på driften. Problemet er at Rygge er en suksess og ønsker å utvide. Flyplasstriden i Østfold har vekket kraftig lokalt engasjement.

De tillitsvalgte på flyplassen raser mot Ap-respresentantene, og debatten er kraftig kost på nettsidene til flere av avisene i Østfold. En av de to Ap-representantene Irene Johansen innrømmer at partipisken var i bruk.

Den andre representanten Svein Roald Hansen sier han frykter Stortingsregjereri dersom interessegrupper får fremmet sin sak gjennom Stortinget.

Høyres reprsentant fra Østfold Martin Engeset sier han er sjokkert, og hevder partipisk betyr mer enn Østfolds fremtid og interesser for de to fra Ap.

Hva mener du om Rygges fremtid? Hva synes du om partipisk og Stortingsregjereri?

BLOGGER DU? Lag en lenke til tv2nyhetene.no og ping din blogg hos Twingly.