Nå får alle millionlønn

Jens Stoltenberg, statsrådene hans og Stortingspolitikerne får solid lønnshopp.

Stortinget Kveld4

Mens stadig flere mister jobben på grunn av krise og kommunene sliter med å levere den velferden regjeringen har lovet, la Stortingets lønnskommisjon denne uken frem sin innstilling. I en tid der mange opplever innstramninger, vil de øke lønna til politikerne mer enn de fleste kunne drømme om i årets lønnsoppgjør.

Statsminister Jens Stoltenberg og Stortingspresident Thorbjørn Jagland får en lønnsøkning på 75.000 kroner. Den nye lønna blir på 1.266.000 i året.

For første gang bikker statsrådslønna millionen. En lønnsøkning på 60.000 sørger for at deres nye årslønn blir fastsatt til 1.029.000. Stortingspresepresentantene får et lønnstillegg på 40.500 kroner og vil dermed tjene 694.500 kroner i året.

Det er en uavhengig lønnskommisjon som fastsetter politikerlønningene. De skriver at politikerne har hatt en svakere lønnsutvikling en grupper det er naturlig å sammenligne seg med og at det derfor er naturlig å ta igjen noe av etterslepet.

Den siste uka har jeg snakket med politikere som mener lønna bør opp, til erstatning for gullkantede pensjonsavtaler og andre frynsegoder.

Hva synes du om politikernes lønninger? Tjener de for godt eller bør de tjene mer?

BLOGGER DU? Lag en lenke til tv2nyhetene.no og ping din blogg hos Twingly.