Tilbake i manesjen

For fem måneder siden ble hun sykmeldt, i dag var Åslaug Haga tilbake i manesjen.

Hagatilbake

Livet er mye mer enn politikk sa hun i dag. For tre år siden smilte hun fra øre til øre over noen kommunemilliarder da den rødgrønne regjeringserklæringen var klar.

gleder hun seg over å være frisk og sier hun skal bruke de nye kreftene på å oppfylle kontrakten hun inngikk med velgerne i Akershus da hun slo Valgerd Svarstad Haugland på målstreken i 2005 og kapret det siste Stortingsmandatet fra fylket.

Men Haga har neppe planer om å sitte rolig i de nær trehundre dagene som gjenstår til valget. I dag kritisererte hun regjeringen for ikke å ha innfridd sine egne løfter og sa at velgerne forventer mer tydelighet på flere av kjernesakene. Også opposisjonen kan vente seg tøff kritikk. Haga mener de slipper for lett unna.

Det har gått snart to år siden Haga ble gjenvalgt for siste gang. Under landsmøtet på Lillehammer intervjuet jeg en åpenhjertig partileder som fortalte at hun hadde lagt om kostholdet og tatt frem joggeskoene med ambisjoner om å trene mer.

Etter Stortingslivet skal den tidligere Senterpartilederen kanskje skrive bok. I dag ville hun ikke lette så mye på sløret om fremtiden. Fremdeles er den såkalte skattesaken uavklart, og den tidligere Sp-toppen sier hun er ferdig med politikk og skal gjøre noe annet etter valget.

Tror du på et comebak for Haga eller forsvinner hun ut av norsk politikk for godt?

BLOGGER DU? Lag en lenke til tv2nyhetene.no og ping din blogg hos Twingly.