Et klart nei til politiet

Regjeringen sier et klart nei til å særbehandle politiet med ekstra lønnsstillegg.

Grande RøYs

Det går nesten ikke an å si det klarere enn adminsitrasjonsminister Heidi Grande Røys gjorde da jeg traff henne i går. Økt lønn til politiet nå midt i en fredspliktperiode vil i følge SV-statsråden føre til det komplette kaos i arbeidslivet.

Denne uka har mye handlet om lønns- og arbeidsvilkår i politiet. Kollega Runar Kristiansen har dekket landsmøtet i Politiets Fellesforbund på Røros. Flere politikere var der og kom med løfter, men det spørs om det er nok til å få slutt på politibråket.

I Stortinget ble justisministerens påplusninger på årets statsbudsjett nesten møtt med latter. Alle de fire opposisjonspartiene går inn for å bruke langt mer penger på politiet neste år enn den rødgrønne regjeringen mener er nødvending.

I et forsøk på å synliggjøre noen av problemene for politikerne tar Oslopolitiet i Dagasvisen i dag til orde for å flytte de narkomane fra Plata til plassen foran Stortinget. I fjor ble det satt ny rekord i tallet på overdosedødsfall i Norge.

Mens det har vært mye snakk om lønnskamp er det siste utspillet fra politiet ment som et forsøk på å åpne øynene til politikerne. Tror du det hjelper?