Kolberg til Stortinget

Den mektige Arbeiderpartisektæren Martin Kolberg vil bli Stortingsrepresentant.

Martin Kolberg Foto Tv 2

Tidligere i dag orienterte Kolberg de ansatte ved partikontoret på Younstorget, og i kveld la nominasjonskomiteen i Buskerud Arbeiderparti frem sin innstilling.

Kolberg er foreslått på topp av listen, hvor han etterfølger sambygdingen Thorbjørn Jagland. Den nåværende Stortingspresidenten ga tidligere denne uka beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg til Storinget neste høst.

Kolberg forsøkte å bli valgt til Stortinget i 2001, men et svært dårlig valg for Arbeiderpartiet gjorde at de fire som ble valgt i 1997 bare ble to representanter.

Når Kolberg vil bli Stortingsrepresentant betyr det at han går av som partiskretær. Arbeiderpartiet må dermed finne en etterfølger på landsmøtet til våren.

Kampen om den mektige jobben som partisekretær er allerede i gang. I Arbeiderpartiet velges sekretæren som en del av ledelsen på landsmøtet.

Både ordfører i Trondheim Rita Ottervik, nåværende stabssjef hos Jens Stoltenberg Karl-Eirik Schøtt Pedersen, Leder i Oslo Ap Jan Bøhler, Oslopolitiker Trond Jensrud, statssekretær Geir Axelsen og valgkampgeneral Snorre Wikstrøm nevnes som mulige kandidater til å etterfølge Kolberg i partiledelsen.

Redaktøren i Drammens Tidende, Geir Arne Bore mener Kolberg vil gi Ap mer tyngde på Stortinget. Tror du han blir en velgermagnet for Arbeiderpartiet?