Kampen om Stortingsplass

Kampen om å komme på Stortinget er i full gang. I flere partier er det åpen strid.

Mens det ser ut til ordne seg for Jonas Gahr Støre i Oslo Arbeiderparti, er det langt fra like fredelig i mange andre fylkespartier.

Det har i et par måneders tid vært kjent at statsråd Bård Vegar Solhjell vil få hard kamp om å bli nominert på topp i Akershus SV. Også i hovedstaden blir det kamp i SV, Heikki Holmås kan bli vraket til fordel for Akthar Chaudry.

I Høyre får Linda Cathrine Hofstad Helleand hard kamp om førsteplassen i Sør-Trøndelag fra Bengt Eidem, den tidligere rådgiveren til Kristin Krohn Devold.

I KrF er det strid særlig i Hordaland hvor Anita Apelthun Sæle igjen er foreslått som listetopp. Men nå starter ungdommen i partiet kampane mot henne.

Rogaland er et fylke hvor det slett ikke er enighet, men strid i flere av partiene.

I Sogn og Fjordane slåss Tor Bremer og Ingrid Heggø om den ledige førsteplassen på Ap-lista etter at Finanskomiteens leder Reidar Sandal takker av.

I Oppland Senterparti pågår en hard kamp mellom Liv Signe Navarsetes rådgiver Anne Tingelstad Wøien og en mulig ny nestleder i partiet, Simen Bjørgen.

Også i mange andre fylkespartier er kampen knallhard. Det er nå slaget om å komme på Stortinget er i gang. For mange av politikerne en svært tøff kamp.