Hva er feil med skolen?

Skole var viktigst for mange velgere ved forrige valg. Nå seiler skole nok en gang opp som valgkampsak.

Skole Foto Kjetil Løset

Denne uken kom OECD med sin rapport om Norge. De slår de fast at vi bruker alt for mye ressurser på skolen i forhold til resultatene. Ingen andre OECD-land bruker like mye penger på hver elev. Likevel gjør norske 15-åringer det dårligere enn gjennomsnittet når det kommer til leseferdigheter, matte og naturfag, heter det i rapporten.

OECD kritiserer bruken av eksperimentelle undervisningsmetoder og mener det stilles for slappe krav til norske elever. De foreslår en rekke tiltak for å bedre den norske skolen. Blant tiltakene de mener vil hjelpe er høyere krav for å komme inn på lærerutdannelsen og en bedre lærerutdannelse.

I tillegg vil OECD ha større klasser og skoler samt klarere målsettinger for både lærere og elever. I mange kommuner er det som kjent harde kamper om skolestrukturen. Les mer om dette i bloggposten skolene forsvinner.

Politikerne er ikke uventet uenige om hva slags resept OECD egentlig skriver ut for norsk skole, mens NHO mener det er på høy tid at politikerne slutter å bagatellisere situasjonen og tar utfordringene fra OECD på alvor.

Hva mener du er for dårlig i norsk skole og hva bør politikerne prioritere foran Stortingsvalget?