Dansende statsministerfrue

Tenk deg kona til statsministeren som deltager i Skal vi danse. Du skal ikke reise lenger enn til Danmark.

Foighsaften Foto Kjetil LøsetOm en uke starter Vild med dans opp igjen på dansk tv2. Det er den danske utgaven av Skal vi danse. En av deltagerne i høst heter Anne-Mette Rasmussen. Hun er gift med landets statsminister Anders Fogh Rasmussen.

Da den borgerlig-liberale regjeringen vant forrige Folketingsvalg stod jeg ringside på Venstres valgvake. Noen sekunder etter at dette bildet var tatt kom Anders og Anne-Mette gående arm i arm på partiets blå løper.

I Danmark har mange tidligere statsministerfruer inntatt rollen som førstedamer. Men fru Fogh har vært ganske anonym. Når hun nå skal danse på tv, blir Danmark på fornavn med Anne-Mette.

Her hjemme ble det for en uke siden en nyhet at statsministeren ble med i et nettsamfunn. Mange var der før ham. I Danmark var politikerne tilstede på det samme nettsamfunnet allerede foran forrige Folketingsvalg. Der i landet blogger også statsministeren, i nabolandet Sverige blogger utenriksministeren og en rekke andre kjente politikere.

I Norge kan det nesten virke som om politikerne henger litt etter. Lenkelisten til høyre litt lenger ned på siden viser et knippe politiske blogger jeg leser jevnlig (tips meg gjerne om flere gode blogger). Først nå varsler flere av partiene at de for alvor vil satse på nett foran valget om et år. Politisk reklame på tv er jo fremdeles forbudt her i landet.

Politisk dans har vi allerede sett på tv, både Carl og Eli Hagen og Erna Solberg med mannenSindre Finnes har latt seg filme på dansegulvet. Hva ønsker du deg mer av fra norske politikere foran neste valg?