Sponheim går for seier

Lars Sponheim tror han vinner valget neste høst. Venstrelederen tror på makt, men ikke nødvendigvis i regjering.

Lars SponheimDet er ikke så mange målinger som har vist flertall for Fremskrittspartiet og Høyre uten sentrum. Men det skjedde på TV 2s gallup nå i august.

Kanskje er det nettopp derfor Lars Sponheim tror at han havner på vippen etter neste Stortingsvalg. I et intervju med Nettavisen fastslår Venstrelederen i dag at han ikke har planer om å frede noen regjering.

Tidligere i sommer har Sponheim slamret igjen døra for Frp. Men han mener heller ikke at SV har noe å gjøre i regjering. Kanskje er det nettopp derfor han har en drøm om at Venstre skal slå SV ved neste Stortingsvalg?

Et gjennomsnitt av målingene i år viser at Venstre er større enn Kristelig Folkeparti og Senterpartiet, og omlag jevnstore med SV. I sommer var bonden fra Ulvik på fisketur med Jens Stoltenberg, men skal vi tro ham selv var det bare en kameratslig fisketur, ikke noe mer.

Venstrelederen har tidligere sammenlignet Stoltenberg med komiske Ali. Selv har han opplevd å bli sammenlignet med ei ku. Målingene tyder imidlertid på at Venstre nå står sterkere i byene enn på bygda.

Mellom by og land står også en av de viktigste interne stridene i Venstre. På landsmøtet til våren skal det nok en gang utkjempes et slag om hva partiet skal mene i EU-saken. Den har rystet Venstre før.

Det er 388 dager til du avgjør hvem som skal styre landet de neste fire årene. Tror du Lars Sponheim vil spille en nøkkelrolle for hvem som kan innta regjeringskontorene?