Halvorsens oppskrift

Det var en gang 232.454 SV-velgere. Skal vi tro målingene har halvparten snudd ryggen til Kristin Halvorsen.

KristinhalvorsenSV-lederen har en plan. Hun har tenkt å vinne valget neste år, med å få frem forskjellene i politikken. I en tale til partiets landsstyre i dag sa hun at velgerne vil ha mer SV-politikk, ikke mindre. Les mer på tv2nyhetene.no.

Mer SV-politikk betyr fortsatt bom for oljeleting utenfor Lofoten. Det kan bety at skattene øker igjen. Et klart nei til privstskoler, og litt mer enn et eple til halvparten av landets skoleelever. SV har ikke skrinlagt valgløftet om varmt skolemåltid. For som Kristin Halvorsen sa det: Jeg har noen år igjen før jeg har tenkt å legge inn årene.

Halvorsen sier hun ikke har tenkt å være støttekontakt for sine regjeringspartnere. Derfor sier hun et tydelig nei til ønsket fra et stadig økende antall politikere i Senterpartiet og Arbeiderpartiet om et milliardløft til vegbygging. Hun hevder det ikke er samfunnsøkonomisk lønnsomt å bygge ut flere av de planlagte veiene. SV-lederen vil heller satse på tog, og er stolt av at NSB kjøper 50 nye togsett skal være i drift fra 2012.

Etter snart tre år i regjering mener SV-lederen at velgerne ønsker seg mer SV-politikk. Likevel har rundt halvparten av de 232.454 velgerne som stemte på partiet snudd ryggen til Kristin Halvorsen. Tror du hun vil lykkes med sin plan om å beholde regjeringsmakten etter valget neste høst?