Svensk avlyttingsbråk

Søta bror ser og hører deg. Den nye svenske avlyttingsloven skaper politisk bråk i nabolandet.

Det er den borgerlige svenske regjeringen som har lagt frem avlyttingsloven. Den såkalte FRA-loven ble vedtatt 18. juni . Loven har fått navn etter Forsvarets Radioanstalt, som skal stå for avlyttingen, som også vil kunne ramme norske mobil- og databrukere. Jeg har tidligere skrevet om loven på bloggen.

Sosialdemokratenes leder Mona Sahlin vil fjerne loven om det blir regjeringsskifte i Sverige etter valget i 2010. Nå viser målingene i nabolandet at de borgerlige regjeringspartiene er like langt fra valgseier som de rødgrønne i Norge.

Det er nok en av grunnene til at den borgerlige motstanden mot loven øker. Flere Riksdagsmedlemmer som stemte ja i juni truer med å si nei. I en debattartikkel starter nå femten sentrale borgerlige politikere et nettverk mot FRA-loven. Tror du flertallet i Riksdagen vil snu, eller kommer den omstridte avlyttingsloven til å bli vedtatt?