Bensinprissjokket

Jeg holdt på å kjøre av veien da jeg fikk øye på dette skiltet for noen dager siden Jeg fikk bensinprissjokk.

Feilprising. Foto: Kjetil Løset/TV 2

36,92. Jeg måtte stoppe bilen og gni meg i øynene. Ja, det stod fortsatt 36,92 på skiltet ved Statoilstasjonen i Vanylven en kveld i forrige uke, som bildet jeg tok beviser. Selvsagt var det en feil. Betjeningen ved stasjonen jobbet hektisk for å rette den, og noen minutter senere var korrekt pumpepris på plass.

Tidligere i sommer kom nyheten som ikke overrsaket bilistene. Vi har verdens dyreste bensin. Men selv om oljeprisen nå er på vei ned igjen etter å ha vært rekordhøy, fortalte tv2nyhetene.noi helgen at pumpeprisen her hjemme ikke er like raskt på vei ned som i våre naboland. Se TV 2-innslaget her.

En pumpepris på 36,92 får vi neppe oppleve. Men som jeg har omtalt i en tidligere post på denne bloggen mener det svenske forskningsinstituttet SIKA at bensinprisen må dobles for at folk skal kjøre mindre bil. Noe av det samme mener forskere her hjemme. Jeg har allerde fylt tanken til en literpris på 14,35 i sommer.

Bensinpris engasjerer. Aksjonsgrupper mot økt bensinpris har samlet stor oppslutning på nettet. Men de blir møtt av aksjoner som “folk som drømmer om større ting enn billigere bensin”. Hva mener du?