Trøbbel med damene

Frp forbreder seg på regjeringsmakt, men Siv Jensen sliter med å få kvinner til å stemme på partiet.

Siv Jensen på StortingetTV 2s store halvårsgallup viser at mens tre av ti menn vil stemme Fremskrittspartiet er det bare to av ti kvinner som vil gjøre det samme.

Fremskrittspartiets kvinnetrøbbel gjør at det er store forskjeller på hva slags Storting kvinner og menn ville ha satt sammen.

Les alt om hvordan velgerne vandrer på tv2nyhetene.no.

Om det var opp til mennene ville Fremskrittspartiet og Høyre med 84 mandater bare manglet et mandat på rent flertall. Kvinnene ville bare gitt partiene 66 mandater. Høyreleder Erna Solberg sliter like oppslutningen, men har ikkedet samme kvinneunderskuddet av velgere som Frp-formann Siv Jensen.

SV står betydelig sterkere blant kvinner enn menn. Regjeringspartiene får likevel bare 81 mandater fra kvinnene. Ikke en gang med to mandater til Rødt er det nok til å sikre kvinneflertall for venstresiden på gjennomsnittet av TNS Gallups målinger siden nyttår. Mennene ville bare gitt 66 mandater til de rødgrønne.

Venstre og KrF får 18 mandater fra menn og 23 mandater fra kvinner. De er dermed på vippen i halvårsgallupen som i de fleste enkeltmålingene denne våren. Hva tror du er årsaken til Fremskrittspartiets kvinneproblem? Og hvorfor er det menn som i størst grad snur ryggen til regjeringen?