Kommende stjerne?

Det er ikke sikkert det er så dumt å merke seg navnet Simen Bjørgen om man følger norsk politikk.

Simen Bjørgen Foto: Lom Kommune

Det er ikke alle politikere som klarer å få 64,8 prosent av velgerne i ryggen. Det klarte Simen Bjørgen ved forrige kommunevalg. Senterpartiet i Lom har rent flertall med 11 av 17 i kommunestyret.

– Hvor er du Simen?, ropte Åslaug Haga. Det er en lørdag kveld i slutten av mars 2007. Senterpartiet er samlet for å hylle seg selv. Daværende partileder Åslaug Haga trakk fram Simen Bjørgen som årets ordfører. Han er inne i sin andre periode somordfører og har signalisert at han gjerne vilha plass på Stortinget.

I mars neste år kan Simen Bjørgen bli valgt til ny nestleder i Senterpartiet. Lokalavisa hans, Fjuken i Ottadalen, brukte hele forsiden denne uka på å slå fast at Bjørgen har ambisjoner og at han er kandidat til nestledervervet i partiet.

– Senterpartiet treng fleire røyster frå grasrota og innlandet, og etter snart fire perioder som folkevald i Lom trur eg at eg har noko å bidra med, sa Bjørgen i intervjuet. Han mener Senterpartiet har potensiale til å bli mye større enn i dag gjennom å profilere seg som et bredere parti, uten å glemme opprinnelsen til partiet.

På den siste TV 2-gallupen før sommeren var Senterpartiet under sperregrensen. Et gjennomsnitt av målingene for første halvår i år gir partiet en oppslutning på bare 5,1 prosent. Både SV, Kristelig Folkeparti og Venstre er på seks-tallet på TV 2s store halvårsgallup. Bare SV har færre lojale velgere enn Senterpartiet.

Tror du Senterpartiet klarer å reise seg? Hvor store tror du partiet blir ved Stortingsvalget i 2009?