– Gud er rausere enn mange

– Jeg er helt sikker på at Gud er betydelig rausere enn mange av hans sendemenn på jorda, sa statsråd Magnhild Meltveit Kleppa. Hun ble hyllet med en pris og trampeklapp under arrangementet Skeive dager i Oslo.

Senterpartistatsråden fortalte om sin snuoperasjon fra å være mot homofile ekteskap til å støtte loven. Det skjedde etter samtaler med hennes homofile sønn Håvard. Begge de to har mottatt agressive hatbrev med bibelsitater.

Fredag sanksjonerte Kongen den kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Tidligere i juni ble den vedtatt både i Odelstinget og deretter med et knapere flertall i Lagtinget.

I en tale som ble møtt med trampeklapp av feststemte homofile, sa Kleppa at det må jobbes mye med holdninger i fremtiden, blant annet i kristne miljøer. Bedre enn noen har kanskje 24 år gamle Arnfinn Nordbø satt ord på hvor tøft det kan være homofil i et slikt miljø. Les mer i Stavanger Aftenblad.

En måned etter oppslaget, oppsummerte han selv debatten og reaksjonene han har fått i denne kronikken. Det er liten tvil om at homofili fremdeles er omstridt i mange miljøer.

I går fortalte vi at en planlagt protest fra den muslimske samfunnsdebattanten Sara Azmeh Rasmussen. Hennes plan om å brenne det undertrykkenede plagget Niqab ble stoppet av norsk politi. Se innslaget her. Homofile og lesbiske muslimer ble ellers møtt med applaus i Oslos gater, skriver YeYe.

Norge ble det sjette landet i verden som vedtok en kjønnsnøytral ekteskapslov. Hva synes du om at homofile fremdeles får hatbrev og føler seg undertrykket?