Pupper og politikk

Kulturminister Trond Giske har blitt beskyldt for bare på klå på puppene til Mira Craig. Øystein Djupedal har blitt sammenlignet med en ape og Bård Vegard Solhjell med en potteplante.

Trond Giske

Det er den nyvalgte lederen i Unge Høyre, Henrik Asheim som i sin første opptreden kom med en rekke karakteristikker om statsråder og sleivspark til regjeringen. Kraftsalvene ble fanget opp av ungdomsnettstedet Yeye som skrev om saken allerede søndag. Dagbladet laget en identisk sak i går.

Sentrale kulturaktører slår i dag ring om Giske, mens debatten går høylytt både på nettet og ikke minst i bloggernes verden. Der spares det heller ikke på sterke karakteristikker verken av Giske eller Asheim.

I vårt naboland foregår stadig mer av den politiske debatten på blogg. Nylig var jeg tilstede på en debatt om politisk blogging i Stockholm. Der kom det frem at det var bloggere som avslørte planene om avlytting av all data- og telefontrafikk, den såkalte FRA-loven. Loven er nå vedtatt av Riksdagen.

I Sverige blogger forøvrig svært mange av de sentrale politikerne, men også en lang rekke journalister, redaktører og andre samfunnsaktører. Flere av bloggerne har skaffet seg store leserkretser. Det er altså ikke bare pupper som skaper klikk på nettet, men også gode politiske debattinnlegg.

I jakten på kjente politikerbloggere har jeg her hjemme blant annet funnet en blogg signert Frp-formann Siv Jensen. Den viser seg imidlertid å være falsk.

Denne gang stiller jeg to ganske ulike spørsmål. Hva slags innhold savner du på norske blogger? Og hva synes du om Unge Høyre-lederens utfall mot kulturminister Trond Giske?