Er stolleken over nå?

Sju statsråder har gått, enda flere har byttet departement. HarStoltenberg ommøblert ferdig i regjeringen?

Slottsplassen

Regjeringssjefen dro til Bergen og Karmøy mens det stormet i Senterpartiet. Først fredag kveld var han klar for å møte Kongen og legge frem listen med navn på endringer i regjeringen.

Da hun fikk nøkkelen til næringsdepartementet i går kveld fortalte Sylvia Brustad på Nyhetskanalen at hun allerede i vinter ba om å få gå av som helseminister. Det ble Bjarne Håkon Hanssen som fikk oppgaven med å rydde i helse-Norge, mens næringsminister Dag Terje Andersen overtok som Arbeids- og inkluderingsminister.

Etter at Åslaug Haga trakk seg var veien åpen for Lars Peder Brekk. Som partiets første nestleder rykket han opp til leder, selv om han bare blir sittende til partiet avholder et ekstraordinært landsmøte for å velge Liv Signe Navarsete. Brekk ble Landbruksminister, mens Terje Riis-Johansen i følge eget utsagn overtok klimaansvaret i regjeringen.

Fra klokken 18 i går kveld var Åslaug Haga igjen Stortingsrepresentant. Senterpartiet berget mandatet i Akershus med et nødskrik ved forrige valg. Hennes vararepresentant Dagfinn Sundsbø ble utnevnt til ny statssekretær for Bjarne Håkon Hanssen i Helse- og omsorgsdepartementet.

Da døra til Landruksministeren ble åpnet før nøkkelbyttet, hørte jeg min egen stemme. Der fulgte de regjeringsendringene på Nyhetskanalen. Det samme gjorde de i flere andre steder i regjeringskvartaletog på Stortinget, helt frem til de folkevalgte tok sommerferie.

De fleste statssekretærene og flere av de politiske rådgiverne blir værende med nye sjefer, men Guri Størvold (Sp) og Solveig Torsvik (Ap) ble i statsråd i går gikk avskjed i nåde. Flere rødgrønne politikere fryktet at det nå skulle brukes tid på å legge en helt ny kabal med politiske medarbeidere.

Den rødgrønne regjeringen har foretatt uvanlig mange ommøbleringer. Da Jens Stoltenberg i går kom ut på slottsplassen var det 450 dager igjen til neste Stortingsvalg. Tror du stolleken er over?