Klimakaos

Det er 99 prosent sikkert at det blir en klimaavtale i kveld, slo SVs parlamentariske leder Inge Ryan fast på 21-nyhetene. Bare sekunder senere kom kontrabeskjeden.

I hele dag har de tre regjeringspartiene forhandlet med Høyre, KrF og Venstre med sikte på å komme frem til et forlik i klimasaken. Men forhandlingene trakk ut i tid. Like etter klokken 21 kom SVs forhandler Inge Ryan ut i Stortingets vandrehall og på direkten kom han med en klar beskjed om at det nå var klart for klimaforlik i kveld.

Sekunder senere tikket en tekstmelding fra KrF-leder Dagfinn Høbråten inn. Det blir nytt møte i morgen. Kaoset åpenbarte seg i Stortingets vandrehall. Ryan ringte sin partileder Kristin Halvorsen og holdt fast ved at det nesten bare var tekniske ting som gjensto, mens Arbeiderpartiets Olav Akselsen sier forhandlingene ikke er i mål.

Torsdag morgen klokken åtte møtes de seks partiene igjen. For andre gang er de på overtid. Fristen gikk egentlig ut før jul. Mandag ga statsminister Jens Stoltenberg partiene en frist til onsdag kveld med å bli enige.

17.jan.2008 @ 06:43av Kaoskamerater?

var det ikke noen som sa Kaoskamerater da?

17.jan.2008 @ 17:32av Julian Farner-Calvert

Trist med klimaforliket. Jeg mener når KrF og Venstre hadde fått med seg Høyre på så gode og konkrete punkter – så ender man opp med et forlik med SV-regjeringen som er mye mindre konkret og ambisisøst.

Dog er det bra at Ap blir med på at de største kuttene må tas i Norge.