Nå kutter de igjen

Hvor mange ganger de siste to årene har du hørt at kommunene har fått mer penger? Nå er sparekniven funnet fram igjen.

Vi har overoppfylt løftene om mer penger til kommunene, sa statsminister Jens Stoltenberg da han oppsummerte regjeringens arbeid like før jul. Realiteten er at kommunene nå kutter i økonomien. mange steder kuttes det i velferdstilbud.

En undersøkelse KS legger frem tirsdag morgen viser at ekstramilliardene den rødgrønne regjeringen bevilget er brukt opp. Ni av ti kommuner budsjetterer i år med et svakere driftsresultat enn det som i kommunesektoren regnes for nullpunktet.

– Ni av ti kommuner har behov for å kutte i utgiftene i år, sier sjeføkonom i KS Per Richard Johansen. Han mener det er et stort gap mellom det rikspolitikerne lover og hva lokalpolitikerne er i stand til å levere.

Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa mener årsaken er at kommunene får mindre for pengene enn forutsatt.

– Slik sett så kunne de selvsagt fått mer penger, men nå er 2008-budsjettet lagt og kommunene må forholde seg til det, sier Senterpartistatsråden til TV 2-nyhetene.

Berg kommune i Troms har kuttet i budsjettet. Kommunen har en gammel brannbil og ikke råd til å sende brannmennene på et kurs de er pålagt av sentrale myndigheter.

Kommunenes Sentraldforbund kritiserer nå regjeringen for å ha skapt store forventninger som kommunene ikke er i stand til å innfri med dagens overføringer.

Hva mener du om kommuneøkonomien der du bor? Mener du regjeringen innfrir løftene sine?

14.jan.2008 @ 22:49av Elizabeth

Innfri løftene er det siste de gjør! Har en Senterpartist som har innrømmet at det er flaut å tilhøre partiet når en ser på kommuneøkonomien og de ikke oppfylte løfter…

15.jan.2008 @ 07:24av Kommunepolitiker

Det er pinlig å være lokalpolitiker. Vi hører rødgrønt skryt av milliard-dryss av penger, mens vi faktisk får kutt i overføringene reellt sett. Skam dere og skjerp dere i regjeringen, finn i alle fall på noe annet å skryte av om dereikke har tenkt å innfri løftene deres.