I Carls verden

Vil du bli med inn i Carl I. Hagens verden? Ærlig talt, kaller Hagen sin selvbiografi hvor han forteller hva han mener om de fleste andre i politikken.

image269Det er Kjell Magne Bondevik som får gjennomgå hardest i boka. 37 ganger er den tidligere statsministeren fra KrF omtalt. “Makan til maktsyk statsministerkandidat skal man lete lenge etter!”, skriver Hagen. Og ja, utropstegnet er der selv i boka. Hagen skriver:”Hanbryrsegikke om fattige barn, bare om seg selv”.

Nåværende KrF-leder Dagfinn Høybråten ogtidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland rister på hodet avmåtenHagen beskriver Bondevik på.Svarstad Haugland går langt i å antydeat det hele er en hevn for at Hagen ikke ble Stortingspresident for seksår siden.

I boka gir Hagen sin versjon av hva som skjedde blant annet da Bondeviks andre regjering ble dannet i 2001. Han mener Bondevik da var mest ute etter å bli statsminister.

– Dette er altså så barnslig at jeg blir målløs, utbrøt Valgerd Svarstad Haugland i Holmgang.

Nåværende KrF-leder Dagfinn Høybråten sa i et intrevju med meg mens han bladde i boka at den skader Frps troverdighet når partiets nåværende formann Siv Jenseninviterer til samtaler om borgerlig samarbeid, samtidig som Hagen kommermed sterke personangrep.

Flere andrepolitikere får passet påskrevet. En overlegen blei, kallesblant annet Høyres Per-KristianFoss.

“Jeg har aldri forstått at han noen gang trodde han kunne være en reell kandidat som statsminister”, skriver Carl I. Hagen om tidligere Høyre-leder Jan Petersen. Et annet sitat er at “Jeg må nok si at Erna som Høyre-leder er et produkt av uplanlagte og tilfeldige omstendigheter som fikk stor betydning”.

“Det virket ikke som han forstod noe av politikk på det nasjonale plan”, skriver Hagen om SVs parlamentariske leder Inge Ryan.

Stortingspresident Thorbjørn Jaglandgjør derimot en god jobb i følge mannen som fikk sin dagdrøm knust da han ikke ble president for seks år siden. “Jeg var rasende….. Det var en jævlig dag”, skriver Hagen om akkurat den dagen han fikk beskjed om at han ikke ville få støtte til å bli president.

Men Carl I. Hagen tar også selvkritikk for flere av sine handlingergjennom et langt liv i toppolitikken. At Frp ble et ja-parti i EU-saken og ikke nøytrale, ser han på som sin største tabbe.

Ærlig talt er Carl I. Hagens selvbiografi. Boka som er utgitt på Cappelen er på vel 560 sider, jeg har ennå ikke lest alt, men mye i de første kapitlene er kjent materiale for de av oss som har lest hans første biografi Ærlighet varer lengst fra 1984.

01.nov.2007 @ 08:34av

masse sleivspark er typisk Hagen, er det ikke? Hvem stoler egentlig på den mannen?

01.nov.2007 @ 10:12av Nils

Ja, hvem stoler egentlig på denne mannen. 20 prosent stoler på Hagen mens 80 prosent ikke gjør det, heldigvis. Å gjøre seg så små som Eli og Carl I. Hagen gjør seg, sier ihvertfall meg at slike folk må holdes utenfor maktens korridorer så lenge som mulig. Nå har de en partieder som på TV2 løy det norske folk rett opp i ansiktet i den famøse Søviknes-saken. For meg virker det som om Fremskrittspartiet er en gjeng temmelig lugubre personer uten moral og etikk. Løgnere og svindlere hele bunten.

01.nov.2007 @ 16:09av Flopsy

Jeg synes det er paradoksalt at Hagen anklager Bondevik for å være maktsyk. Hagen, som fortsatt sutrer som en småunge fordi han ikke fikk bli Stortingspresident. Og som sutrer enda litt til over at ingen vil inngå regjeringssamarbeid med partiet hans. Nei, han har ikke så mye troverdighet, den mannen der.

02.nov.2007 @ 09:28av Joseph Salomonsen

Hei Lars
Å stemple 2/10 av norske borgere for ?personer uten moral og etikk. Løgnere og svindlere hele bunten? er umodent, uhøflig, respektløs, og direkte feil. Jeg som en ?person uten moral og etikk? (som du ser på Frpere) kunne aldri stemplet et helt parti for noe som helst, selv ikke de små partiene som SV og Rødt. Man bør kritisere politikk, jo også til nød personer. Men aldri stemple alle i et parti med ekstreme og ondsinnet merkelapper.

02.nov.2007 @ 09:34av Joseph Salomonsen

Responsen var selvfølgelig til Nils, sorry.

03.nov.2007 @ 12:34av Morn’a Carl!

vi er mange som synes du fortjener å gå av med pensjon nå. Flytte til Spania og lære deg språket. Bli fullt integrert i det spanske samfunnet. Herlig, ikke sant? Vi gleder oss til norsk politikk uten rikssynseren som mener noe om alt han ikke har greie på. Nyt pensjonisttilværelsen Kong Carl som noen kaller deg. Vi klarer oss uten.

03.nov.2007 @ 19:47av Rolf Auganæs.

Hagen har i løpet av 30 år bygget opp FRP. fra grunnen til de
største borgerlige partiet i Norge’
Bondevik som overtok et blomstrende parti, har i samme
periode ødelagt kristelig folkeparti. og i tilleg, tatt høyre med
seg i fallet.
Det er forskjell.