Rød splid

I skyggen av ordførerkaoset i Oslo rådhus har det oppstått splid mellom Arbeiderpartiet og SV i lokalpolitikken flere steder i hovedstaden.

I ti av de 15 bydelene i hovedstaden ble det rødt flertall ved det nye bydelsvalget, men i fire av de i ti røde bydelebe har samarbeidet på venstresiden skåret seg, i følge Østlandssendingen.

Bare i bydel Grünerløkka fikk SV lederen av bydelsutvalget og da i et valgteknisk samarbeid med Høyre og Frp. Arbeiderpartiet fikk lederen i ni av bydelsutvalgene og Høyre i fem.

29.okt.2007 @ 20:42av Fredrik Mellem

I SV mener man åpenbart flere steder at dette partiet skal ha en slags kompensasjon for det dårlige valgresultatet, og at det er Arbeiderpartiet som skal betale for dette. Det er jo ikke noen suveren start på et samarbeid, men det vil nok gå seg til.

30.okt.2007 @ 00:31av Stian

Jeg vil tro de fleste utenfor Ap vil mene det fremstår som noe mer spesielt at man i Ap ser det som en selvfølge at Ap skal ha ti av ti BU-ledere, enn at SV ønsker en eller kanskje til og med to BU-ledere. Hvis det en den holdningen Ap har tenkt å fremvise også i fortsettelsen rundt om i bydelene tror jeg både du og partiet ditt kan se langt etter at det du av en eller annen merkelig grunn kaller “samarbeid” skal “gå seg til”.
Men heldigvis finnes det unntak: stianoen.blogspot.com/2007/10/alle-med.html

30.okt.2007 @ 00:43av SimenJW

Interessant å se at arrogansen i AP er gjennomgående i samtlige av de store norske byene. Det skal rimelig mye til før SV trekker lenger til Høyre enn det store Kongelige Norske Arbeiderparti, men den fantastisk hovne holdningen til AP er noen ganger nok. Sånn sett hadde det vært bedre for norsk politikk dersom det var AP som gikk på en smell, så vi hadde sluppet denne ekle maktarrogansen rundt om i kommunestyrene.