Karita er lei

Hun kunne blitt den sosialdemokratiske kronprinsessen. I stedet er Karita Bekkemellem lei og tar nå et oppgjør med maktkulturen i Arbeiderpartiet. image264
Det har gått noen dager siden Karita Bekkemellem forlot regjeringskvartalets minste departement til fordel for Manuela Ramin Osmundsen. Hun startet sin politiske karriere i Møre og Romsdal AUF i 1986, og kom på Stortinget allerede i 1989. Bekkemellem har vært statsråd to ganger. Nå sier hun imidlertid stopp og vil snart takke for seg i politikken.

– Når partiet ikke lenger vil bruke meg, vil jeg ikke trenge meg på. Så enkelt er det, sier hun i et fire sider langt intervju i Adresseavisen denne uken. Her forteller hun om den knallharde maktkampen innad i Arbeiderpartiet, som endte med at verken hun eller Trond Giske ble med i partiledelsen i 2002. Og Bekkemellem beskriver hvordan hun mener Carl I. Hagen gjorde en genistrek med å bygge opp arvtageren Siv Jensen.

Denne gang satt Bekkemellem i regjeringen to år. Landets vakreste statsråd, ble hun omtalt som i Stavanger Aftenblad i januar, mens Klassekampen i forbindelse ommøbleringen i regjeringen denne måneden skrev at hun ikke har gjort noe annet som huskes enn å sette ned et mannelig sutrepanel.

I intervjuet med Adresseavisen sier Bekkemellem at hun ikke tryglet Stoltenberg om å fortsette, hun karakteriserer dette som ondsinnet dritt. Undergraving er den mest effektive metoden å fortelle ting som ikke er sant, sier hun.

Nå skal eks-statsråden fullføre valgperioden i Stortingets transportkomitè. Fra likestilling til vei og jernbane, deretter er det slutt på politikken.

Hva synes du om Karita Bekkemellems innsats i politikken? Kommer du til å savne henne?

27.okt.2007 @ 17:57av NN

Blei sparka som minister og lei av kjoler og shopping? Ja, ja…. Velkommen til virkeligheten eks-minister.

27.okt.2007 @ 23:35av Erik Karstensen

Venter bare på at arvtageren skal DRITE seg ut igjen,

28.okt.2007 @ 02:47av Arne Skripeland

Nei hun blir ikke på noen måte savnet. Det blir bare nok en løgner som forsvinner ut av politikken. Vi burde egentlig bli kvitt mange mange flere. Erstatte dem med folk som kan holde løftene sine. Sån kan politikerforakten bli litt mindre.

28.okt.2007 @ 08:25av Ketil

Dama har ensidig kun kjørt på kvinners rettigheter og har ingen plass i politikken, hvorfor tok hun aldri hensyn til menn som taper i bernesaker etter samlivsbrudd.
Godt hun forsvinner

28.okt.2007 @ 12:59av Atle

Hun påpeker noe som er viktig og som ikke bare skjer i Ap. Maktkampen om taburetter, personlig makt og status. Alt for mange politkere på riks- og lokalplan er opptatt av egen posisjon fremfor å drive utvikling, samt få de rette folkene på rett plass. Ref styrene i den etter hvert så berømmelige vannverksaken på Nedre Romerike.