Fabian Stang

Høyremannen Fabian Stang ble ny ordfører i Oslo. Det var ikke mange som trodde det for noen dager siden, de fleste redaksjonene avskrev ham helt.

image253
Mandag brakte vi i TV 2 Stang inn igjen i ordførerkabalen da vi fortalte at det nå stod mellom ham og Venstres Kjell Veivåg. Tirsdag kveld så det ut til at Ap kunne avgjøre, i dag samlet de borgerlige partiene seg om Stang som ordfører og KrFs Aud Kvalbein som varaordfører. På Nyhetskanalen fikk du vite det før de borgerlige partiene valgte å kunngjøre enigheten og lenge før de fleste redaksjonene var på plass i Rådhuset.

Knappe to timer før han ble valgt intervjuet jeg Fabian Stang i Bystyresalen. Han snakket spøkefullt om at ordførerstolen ikke var i helt topp forfatning. Etter å ha fått en stemme mer enn de borgerlige partiene har, inntok Stang ordførerplassen og startet litt nølende med å si at han fortsatt gjør som Høyres gruppeleder ber om.

I morgen starter hverdagen for Oslos nye ordfører. Han må møte opp tidlig for å rekke et møte før han overtar nøkkelen til kontoret klokken ni. Nå blir det ingen lang flytteoperasjon. Stang har fungert som varaordfører siden Frps Svenn Kristiansen rykket opp da Per Ditlev-Simonsen gikk av før valget.

Jeg tror ingen av de mange fotografene som var der fikk det med seg, men noen minutter etter bystyremøtet fikk Stang både klem og kyss av den kjæresten Catharina Munthe bakerst i bystyresalen, før han reiste på sykebesøk til sin mor Wenche Foss.

Tror du Fabian Stang blir en god ordfører i hovedstaden?

18.okt.2007 @ 12:02av Kim Eriksen

Riktig mann på riktig plass.

19.okt.2007 @ 10:35av Pelle

Ja.

20.okt.2007 @ 22:08av Bente

Ja, det tror jeg. Han er den beste ordføreren Oslo kunne få av de som stilte til valg som ordfører. Kjell Veivåg er alt for grå og kjedelig. Dessuten ville det være helt feil at Vensrte, som er et så lite parti skulle få den.