Blågule Bergen

Det gikk akkurat som ventet når det politiske flertallet i Bergen skulle fordele verv etter valget. Frps Gunnar Bakke ble ordfører og Høyres Monica Mæland skal lede byrådet i fire nye år.

image239
Nåværende Høyrebyråd Trude Drevland hadde nok sett for seg at det var hun som skulle arve ordførerkjedet etter Hermann Friele. Men Drevland måtte ta til takke med å bli varaordfører. Gunnar Bakke (bildet) fra Frp blir Bergens nye borgermester. KrF som er med på den politiske avtalen i landets nest største by får nestlederen i byrådet.

Bergens byregjering vil de neste fire årene bestå av tre fra Høyre, to fra KrF og to fra Frp. Byrådspostene er ennå ikke fordelt, men det nye Bergensbyrådet er enige om politikken.

KrF ble selve bybanepartiet under valgkampen i Bergen. De har fått gjennomslag for at bybanen skal søkes forlenget til Rådal og Flesland. Dette er stikk i strid med hva Frp lovet velgerne. KrF måtte gå med på å halvere eiendomsskatten innen 2011 og på sikt har de tre byrådspartiene forpliktet seg til å fjerne den helt.

Det nye blågule byrådet i Bergen vil ha mer konkurranseutsetting, gi bonus til flinke lærere og føre en strengere skjenkepolitikk. Her finner du lenke til byrådserklæringen.

I Bergen har altså Høyre, KrF og Frp funnet hverandre. I Oslo forhandler fortsatt Høyre, Frp og Venstre om makt og fordeling av verv etter valget. Hva mener du om at landets nest største by har fått Frp-ordører og blågult byråd?

29.sep.2007 @ 23:12av Joar

Jeg kan bare si det at jeg er utrolig trist over at Bergen får FrP ordfører. Bergen fortjener så mye bedre, dette var det siste Bergen trengte og jeg er full av sorg.
Kristelig Folkeparti har skuffet meg, jeg trodde de ønsket det beste for Bergen, men når de er mer opptatt av makt enn politikk så får de bare seile sin egen sjø.
Jeg er skuffet av Kr.F.. Nå har de vist sitt sanne ansikt.. Amen

30.sep.2007 @ 09:53av Bygdis

Er det ikke noe som heter “sølvpenger”? For dem kan man tillate seg mye. At er “kristelig” parti faller på kne for Mammonpartiet Frp, sier mer enn tusen ord…

30.sep.2007 @ 13:58av Joar

Jo det er dessverre det. Og da spiller det nok liten rolle om partiet fremstår så solidarisk som overhodet mulig når de velger side med det mest mørkeblå partiet.
Posisjoner betyr nok dessverre mye for Kr.F og jeg kan tenke meg KrF i Bergen har frekkhetens ansikt når de skal gå til Ap og oss på venstresiden når de skal hente støtte til Bybane-prosjektet sitt, hvorfor gikk de da i byregjering med FrP? :S

30.sep.2007 @ 14:53av

Nå hadde vel KrF fått bybanen da, Frp måtte gi seg der skrev BT.

02.okt.2007 @ 21:29av Filip Rygg

Dette var da dystre kommentarer. KrF har fått rekordmange gjennomslag for vår politikk. Det burde man jo juble over! Tyngdepunktet er dratt inn mot sentrum.
Les dokumentet her: www.hoyre.no//portal/filearchive…20bergensbyradet.doc

02.okt.2007 @ 23:34av Joar

Vel jeg innrømmer kanskje det at jeg har vært litt for brå i kommentarene, men kjære deg Filip, hvordan kunne KrF og Moltu i Bergen virkelig gå inn for å gi Frp så mye makt?? Og ikke minst ordføreren?? Jeg har ikke noe imot Gunnar Bakke, han virker ut som en fantastisk mann, men jeg er helt uenig med Fremskrittspartiet sine politiske standpunkter i de fleste sakene og da er det beklagelig at Fr.P skal få den høyeste tittelen i byen.
Men Filip, du bør ta en liten titt på resultatene og hvor du ser at KrF bare utgjør 6,7 % og FrP og H utgjør 45 %… KrF sin uttelling blir nok veldig liten, dessverre.. Jeg håper du kan tale Moltu til fornuft om å endre sitt vedtak og heller støtte Ruth Grung og Terje Ohnstad som byens videre ledere 🙂