Venstres beste

Venstre får årsbeste på kommunevalgbarometeret halvannen uke før valget. Partiet kan være på vei mot sitt beste lokalvalg siden splittelsen på Røros.

Det er ikke hver dag Venstre ser 6-tallet på en meningsmåling. Men på dagens kommunevalgbarometer som TNS Gallup har laget i samarbeid med Kommunal Rapport og TV 2 kan partiet notere seg for 6,3 prosent. Det er en fremgang, men det er verdt å merke seg at Venstre også for to uker siden gikk 6,2 prosent mens oppslutningen var på 6,0 prosent ved inngangen til ferien i begynnelsen av juli.

image206Venstres oppslutning er klart størst i Oslo og Akershus. 10 prosent av de spurte her sier i målingen at de vil stemme Venstre dersom det var kommunevalg i morgen. Dermed samsvarer tallet godt med en lokale målingen for Oslo som Aften presenterte i slutten av forrige uke da Venstre var nær ved å puste SV i nakken i hovedstaden.

– Jeg kjeder meg når jeg hører på Jens og Jensen, fastslo partileder Lars Sponheim da han besøkte partilederstolen på TV 2 Nyhetskanalen i forrige uke. Kanskje er velgerne hans enig. For fremgangen til Venstre har skjedd mens partiet har stått i medieskyggen av toppduellene.

Med kommunevalg utkjempes lokalt. Det er lokale politikere folk skal stemme på, ikke verken Stoltenberg, Jensen eller for den del Sponheim. I Oslo er det Ola Elvestuen som fronter Venstre mens Kjell Veivåg er partiets ordførerkandidat.

Tror du Venstre kan gå mot bestenotering siden splittelsen av partiet på Røros, eller vil velgerne som nå sier de vil stemme Venstre forsvinne i innspurten av valgkampen?

29.aug.2007 @ 09:11av Bygdis

“Gallup er ikke valg”, sa Trygve Bratteli en gang. Aldri før har vel meningsmålingene sprikt mere enn i høst. To prosent fram eller to prosent tilbake tolkes som en sannhet og gir store avisoverskrifter. Det er etter min mening ikke noe som tyder på et Venstre vil gjøre et godt valg. De vil trolig havne litt over sperregrensen på landsbasis. Krf kan komme til å gjøre sitt dårligste valg siden 1934. Arbeiderpartiet vil gjøre et godt valg og gå markert fram. Fremskrittspartiet ligger an til et valgresultat over forrige kommunevalg, men ikke stort mer. Høyre kan, tross alt bråket, komme på høyde med Frp. Senterpartiet vil havne på 6-7 prosent og SV rundt 9-10 prosent. Rødt på 2-3 prosent. Dette er mitt tips.

29.aug.2007 @ 10:32av Unni Hansen

Problemet med venstre er at de ikke klarer å være enig med seg selv…tror nok de gjør et godt valg nå, men de kommer til å tryne etterhvert.
Og for Oslos del kan dette føre til knall og fall for byrådet. skal vi fortsatt ha et blått byråd med Erling Lae i spissen, må vi ha et sterkt Høyre. Venstre er mest opptatt av ødelegge for Høyre enn å samarbeide.

29.aug.2007 @ 10:55av Hans Kr.

Enig med kommentatoren ovenfor.
Etter min mening sliter Venstre dessverre med en partileder som overfor mange kan virke rimelig arrogant, og er mer opptatt av egen ufeilbarlighet og mangel på samarbeidsvilje.
Lokalt virker det som om Venstre ikke klarer å kommer skikkelig ut med sitt budskap, det blir for mye prat og for lite handling. I hvert fall her i Fredrikstad. Politikken kan i og for seg ha mye foruft i seg, men den henges opp på en del merkelige synspunkter og fremstillinger.
At Venstre kommer til å gjøre et valg særlig bdre enn det de har gjort de siste årene er jeg sterkt i tvil om.
Uansett resultater fra meningsmålinger.
Var mye fornuft/visdom i det Brattli sa.

29.aug.2007 @ 21:32av Kjetil

Til: Unni Hansen & Hans Kr. Bakgrunnstallene viser at Venstre får 10 % i Oslo og Akershus. Det er i tråd med den siste Oslomålingen til Aften der partiet fikk over 10 % i Oslo. De pustet der nesten SV i nakken i hovedstaden. Venstre står imidlertid ikke like sterkt i alle deler av landet.
Til Bygdis: Målinger er ikke valg. Men målinger gir normalt en god indikasjon. Særlig om man forholder seg til de etablerte byråene.