Ordførerkampen

Tore Opdal Hansen er Høyreordfører i Drammen. Han utfordres av Aps Hilde Klæboe. Det er slik valgkampen er i mange norske kommuner.

Det var siste bystyremøte før valget i Drammen i kveld. Der er ikke hver dag jeg kikker inn i en bystyresal. Lokalpolitikken virker litt langt unna det vi som jobber med rikspolitikk driver med. Men der er i bystyrene, kommunestyrene og heradstyrene den praktiske politikken som angår folks hverdag utformes.

Etter å ha takket av de som forlater politikken i Drammen kom ordføreren løpende ut av rådhuset for å møte meg og fotograf Pål Martin. Vi stod på utsiden og ventet sammen med Hilde Klæboe. Hun er Arbeiderpartiets kandidat til å overta, men sitter ikke i bystyret i dag.

Selv om mye av valgkampen på tv har handlet om Siv og Jens, er det ingen av de to som står på valg. Det er lokalvalg i 430 kommuner, 18 fylker og 15 bydeler i Oslo.

Over halvparten av velgerne ønsker en ordfører fra Arbeiderpartiet eller Høyre. Det viser en fersk måling fra TNS Gallup som vi i TV 2 presenterte fra Drammen i kveld. Uavhengig av hvilket parti de stemmer på, ønsker 36,9 prosent en ordfører fra Arbeiderpartiet. 22,2 prosent ønsker en ordfører fra Høyre, mens bare 16,8 prosent vil ha en ordfører fra Frp.

I kveld ledet Tore Opdal Hansen ledet det siste bystyremøtet i Drammen før valget, om han beholder ordførerkjedet også etter valget er han ikke sikker på. Det er du som bestemmer hvem som skal styre din kommune.